Door de jaren heen hebben we een methode ontwikkeld die zich heeft bewezen bij het begeleiden van mensen naar persoonlijk succes en professionele groei. De Focus methode werkt voor iedereen en heeft menig individu weten te raken en blijvend patronen weten te doorbreken. En daarmee mensen en hun succes weer te activeren voor de volgende stappen in hun leven en of carrière.

De methode bestaat uit vijf stappen:


Formulate

De eerste stap is het creëren van een sterke en solide basis voor duurzame verandering. Dit doen we door te huidige situatie te formuleren en inzicht te krijgen in de behoeften, doelen en uitdagingen. 

Waar sta je nu? Waar wil je heen? En waarom is dit belangrijk voor je?

Observe

Hierbij gaat het erom specifieke aspecten of patronen te identificeren die relevant zijn voor jouw groei en aspiraties. Deze stap omvat het identificeren van belangrijke aandachtsgebieden en mogelijke groeikansen.

Wat houdt je tegen? Welke sterke punten kun je nog meer en beter benutten?

Clarify

In deze stap brengen we op een pragmatische manier de dieperliggende oorzaken, beperkende overtuigingen en obstakels in kaart die jouw vooruitgang kunnen belemmeren of juist stimuleren. We maken het voor jou visueel zodat je direct inzicht krijgt en ermee aan de slag kunt.

Welke patronen in je gedachten, gedragingen of keuzes beïnvloeden jouw ontwikkeling?

Unlock

In deze stap ligt de focus op het ontdekken van alternatieve perspectieven, strategieën en mogelijkheden. Het omvat het aanmoedigen om creatief te denken, verschillende opties te overwegen en denkwijze te verruimen om nieuwe inzichten en benaderingen te ontdekken.

Wat kan je anders doen? Hoe kun je jezelf uitdagen en ideeën buiten de comfortzone omarmen?

Spark

De laatste stap draait om het nemen van actie en het implementeren van de inzichten die gedurende het coachingproces zijn opgedaan. Je gaat  aan de slag door middel van het stellen van duidelijke doelen en omzetten in actie. Samen zorgen we ervoor dat je niet alleen inzichten hebt verkregen, maar ook daadwerkelijke stappen hebt gezet om blijvende positieve veranderingen te realiseren.

Welke concrete stappen ga ik nu ondernemen? Hoe creëer ik blijvende gewoonten?

Full Focus 2023 | Design and development by Abracadabra Agency